pátek 16. října 2009

TePuke pátek 25.9

Kolem 12 hodiny jsme konečně v TP. Voláme Ianovi, vůbec mu nerozumím (zlatá pí domácí Indová a její „No problem“ jak říká p. generální asijská angličtina je easy…) a foneticky zapisujeme, kde že ho najdeme a hledáme sad. Jsme opravdu unavení, ptáme se domorodců, používám ruce, nohy a zřejmě vypadám jako blázen. Orientaci jsme nechali asi v ČR, ale shledáváme se s Ianem a Ruthlee a Milinou (dlouhosrstá Jack Russlice). Konverzujeme, předáváme Becherovku. Vypadáme asi strašně, páč dostáváme najíst. Ruthlee volá Peterovi kvůli ubytování, že už jsme tu jaksi dřív. Z ubytování jsme lehce zaraženi, basic cottage opravdu znamená minimálně zařízená, jednoduchá chata. Z čeho mám menší infarkt, je nepořádek, který tu je, hlavně z lednice žijící vlastním životem. Smiřujeme se s tím a dáváme se do úklidu. Peter nám později nabízí slevu na první týden ubytování (vše se tu platí týdně) a zapůjčuje čisticí prostředky a další nábytek.Teď je tu už krásně zabydleno, jen je tu pořád děsná zima. Museli jsme zakoupit vlněné deky v sekáči.Práce na kiwi je legrace. Po 3 dnech jsem dostala išias, že jsem se nemohla ani ohnout, zlatá kancelářská práce. Děláme tu protrhávání, což je příprava kiwi na to, aby bylo co největší a nejhezčí. Tzn., že v holinách chodíme pod větvemi a něco škubeme po-so, zelenou už nemůžu ani vidět. Záda naštěstí už nebolí. V úterý 13.10. jsme dostali volno na 14 dní, protože kiwi roste pomalu. Poprvé po 14 dnech se válíme a plánujeme výlety. Zatím se loučíme, opatrujte se nám tam, máme Vás rádi a koukejte mi poslat rum J.

7 komentářů:

  1. Ahoj, tak po dlouhé odmlce jste se docela rozepsali :) Kokám, že program máte dost nabytý :) užijte výlety a když napíšete kam, zásilku rumu jasan pošlu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a pro Jiříka místo rumu možná přibalím i krkonošského sněhuláka :) na vršcích už je místy až metr, zítra lepíme pásy a jdem to tam okouknout ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se k Vaší věrné Katce-také jsem měl radost z Vašich sdělených zážitků a byl jsem rád,že jste ve zdraví přežili údajnou novozélandskou zimní kalamitu,kterou zdejší média popisovala celkem hrůzostrašně.Že prý tam byl ze strany vlády vyhlášen dokonce stav ohrožení.Ale je vidět,že v kiwi sadu lze přežít a že jste oba trénovaní různými nestandartními pobyty už ze své rodné vlasti. Samozřejmě se připojuji i k akci "Rum pro trpící",protože rumu není nikdy dost a jak by byla známa nějaká adresa pro dodání určitě bych Vám zaslal něco ze zimních zásob ze své jezevčí nory,pokud se mi podaří dojít na sněžnicích do vsi k poště :)Jen aby Vám to Ian s Ruthlee nevyslopali než se vrátíte z roboty v sadu.
    Zatím Vám přeji aby jste si své 14ti denní volno pořádně užili a už teď se těším na Vaše další "dobrodružství".
    Drž se dcero má a přežívejte v klidu- Váš starý jezevec z Krkonoš

    OdpovědětVymazat
  4. Drazí kiwinoši(podle vzoru kiwi a Nšoči), taky vám klidně s urbíkem zašleme nějaký rumíčky, becherovčičky, či něco podobně léčivého, já si bez toho podzim a zimu nedovedu představit.. stačí napsat :) budete mít zásob, že se v tom budete koupat :) moc vás zdravíme a opatrujte se tam
    bára s vítkem a těma dvěma malejma zlobivejma vopicema

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Alo a Jirko, uzasne, dobre jste udelali. Ja furt chodim do prace a je to vopruz. Mejte se fajn, Hajdanek mex1@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jirikovi vse nejlepsi:-) doktorka dvojita

    OdpovědětVymazat
  7. jeje, jiriku, mam pro tebe darek k tem tvym nedelnim narozeninam a ty jsi fuc.. no, tak my se o nej s tomem podelime :-) jinak uz jsme byli v krkonosich a bylo tam snehu, super. jen jsme museli jit hodne pomalu, abych se neuhnala, kaslala jsem. az tri dny na to jsem zjistila, ze mam zapal plic... no jo no, ale stalo to za to! mame pro vas i nejakou fotecku! to tempo by se libilo i tobe alenko! uz se na vas tesime, tak doufame, ze neco pisnete z tech dnu volna.. mejte se moc hezky, vas skretak :-)

    OdpovědětVymazat